11 Ekim 2013 Cuma

Saat Orient Saat Saati


Basit ama şekil bir saat? Şık ama kol yormayan, eşek ölüsü gibi ağır olmayan bir saat? Otomatik mi olsun? Peki olsun. Siyah mı istemiştiniz? Evet, evet siyah siyah! Göstergeler altın olsa, yok yok o kadar da fazlasını istemeyelim... Olsun olsun o da olsun! İşte karşınızda deli fergan bir Orient Otomatik saat. Karşınızda gördüğünüz bu saat gerçekten ilk bakışta farkını hissettiriyor. Beyaz küçük dialları, altın dokunuşlarla renklendirilmiş siyah bir kasa, küçük magenta rengi bir akrep, kocaman bir yelkovan. Saat üst kısımdaki logosuyla da kendini hissettiriyor desek pek yanlış olmaz aslında.


Tarih göstergesi de sağ tarafa çok zarif, göze batmayacak şekilde, ürünün Batman Saati özelliğine zeval verdirmeyecek basitlikte ve sadelikte tasarlanmış. Günümüz otomatik saatlerin oldukça gri tonlarında, çelik nüanslarla kullanıcıya sunulduğu düşünürse bu saatin çizginin dışına taştığını, ay ışığında raks eden vakvaklar gibi abuk bir çizgide insanları hedeflediğini söyleyebiliriz. Genelde Orient saatleri de, bu gibi basit ama sade saatleri de tercih edenler daha düz, daha klasik şeyler arayıp, saatin dış görünüşünden çok mekanizmasına önem verdikleri için bu tarz yeni inovasyonları bir arada görmek pek mümkün değil. Ancak bu parça gerçekten farklılığını ilk görüşün, ilk milisaniyesinde kullanıcıya hissettirmekle beraber, koluna takacağı şeyin farklı bir ürün olduğunu, etraftaki kıskançların da hasetli bakışlarını üzerine çekebileceğini farkediyor. Hatta farketmekle kalmıyor onları yılgınlığa uğratacak kadar kıskanç duygulara sürükleyip geçmişin zamansız derinliklerinde kaybolacaklarını bildiriyor.

Neyse, fazla uzattık yine ama takdir edersiniz ki saatin baya aykırı, baya baya diğer ürünlerden ayrılan değişik bir çizgisi var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder